fbpx
+359 882 877 526 / +359 878 845 468 ps_leonardo@mail.bg

На 16 и 17 ноември 2023г. се проведе встъпителния семинар за нови старши посланици по Програмата за училища посланици на Европейския парламент в Дома на Европа в София. Двамата избрани представители на училището за старши посланици по програмата са младите и амбициозни преподавателите по предприемачество – г-жа Кремена Харизанова и г-ца Нора Стоянова. По време на срещата имаха да честта да се запознаят както с новите участници, така и с лъчезарните и отзивчиви ръководители на програмата – Проф. д-р Ингрид Шикова и д-р Красимира Василева.

🇪🇺 Програмата дава възможност на учениците да разберат правата си като граждани на ЕС и да научат за ролята на Европейския парламент.
🇪🇺 Да се изясни същността на европейската парламентарна демокрация, чрез разнообразни практически дейности, свързани с ЕС, ангажираност в общността и срещи с членове на Европейския парламент.

🇪🇺 Предостои да бъдат избрани екип от младши посланици; Да бъдат организирате занимания с младшите посланици по модулите в учебното помагало „Европа в училище – Активни уроци за Европейския съюз“ и още много вълнуващи дейности.