fbpx
+359 882 877 526 / +359 878 845 468 ps_leonardo@mail.bg

Втори  месец дистанцията определя темпа  в отношенията между учители и ученици. Втори месец преподавателите влизат без покана в домовете на своите възпитаници, упълномощени от призванието си да образоват.

В ЧДГ „Леонардо да Винчи “- Русе огънчето на социалното общуване искри два пъти седмично при строго спазване на всички здравно-хигиенни изисквания за онлайн обучението. Обикновено госпожата им чете приказки,  защото на този етап правилното артикулиране и изказ са определящи за оформяме речевите умения на малките. Чете им на български и на английски, както налагат правилата на ранното чуждоезиково обучение.

От 2015 г. до днес не е спирала работата по проекти, която осигурява на децата онлайн комуникация с техни връстници от цяла Европа, по-широк поглед  към природата и нашия континент, дори базова осведоменост в областта на парите, и разбира се, много знания по английски език.

Eдин от тях е проектът ОТТТ – Приказки от съкровищницата на старата костенурка, който използва приказната форма, за да въведе базови търговски и финансови знания и умения, които децата в модерния свят трябва да притежават.

В тези дни на несигурност и изолация учители и ученици от ПЧСУ „Леонардо да Винчи“ създадоха и поддържат фейсбук страницата „Не е спам! УСМИВКА Е!“, като част от активностите по проектите WASAP 1to3  и YOUNG EUROPEANS, на която публикуват вдъхновяващи послания, за да накарат всеки да почувства силата на искреността и топлината. Децата от детската градина също публикуват тук свои клипчета и рисунки, като благодарение на своите родители и учители изразяват гражданска позиция във време на криза.

И понеже краят на периода ДОМОСТОЙ не се вижда, те ще си останат заедно виртуално или както бабите от преди поколение биха казали – „Детската градинка си остава в телевизора…“