fbpx
+359 882 877 526 / +359 878 845 468 ps_leonardo@mail.bg

Пандемията отложи с месеци един старателно подготвен празник, посветен на МАТЕМАТИКАТА. Но лятото дойде и Числото Пи достойно се вписа в календара на тържествата за малки и големи в ПЧСУ „Леонардо да Винчи“. Благодарение на г-ца Мери Йосифова – орисницата на празника, имаше математика за всички – ВКУСНА за най-малките, изненадващо ИНТЕРЕСНА за повечко порасналите и ПРЕДИЗВИКАТЕЛНА за пето- и шестокласниците.

За пореден път празникът доказа, че базови компетентности, като математиката, се изграждат лесно и трайно в неформална среда, където доминират игрите и изненадите,  където времето и оценките не са стресови фактори. А и всички сме наясно, че ранното формиране на математически умения са от голяма полза за децата, така те стават уверени в решаването на конкретни проблеми, а след време без усилия се справят с точните науки.

Началото на лятото с числото Пи бе поредно доказателство за важността на проекта ESTEAM, по който вече трета година училището работи. Неговата основна цел е постигането на равенство в науката, технологиите, инженерството, изкуството и математиката, в момента, в който днешните младежи, на възраст между 11 и 18 години, пораснат достатъчно, за да изберат бъдещата си професия.