fbpx
+359 882 877 526 / +359 878 845 468 ps_leonardo@mail.bg

Електронни картички с вдъхновяващи послания започват да изпращат учениците от ПЧСУ“Леонардо да Винчи“ на своите съученици, на родителите им, на учениците от партньорските училища в цяла Европа.

Идеята е, написаното да усмихне получателя в тези дни на несигурност и изолация, да го накара да почувства силата на искреността и топлината. „Пролетта е тук! Повярвайте! Предстоят ни много слънчеви дни!“ или „Април е месец на вълшебства, пожелайте си …“ са само част от бележките, с които са натоварени ентусиазираните писъмца.

С активността си, като вестоносци на доброто, младите хора от ПЧСУ“Леонардо да Винчи“  демонстрират неочаквана гражданска позиция във време на криза. Те предлагат нова интерпретация на способността, да си социално предприемчив, да прозреш в невидимото, след като за пореден път си застанал на прозореца. Ангажираността, която тийнеджърите показват, е резултат от съчетаването на добро домашно възпитание, позитивна образователна среда, както и на участието в проектите, по които училището работи – OTTT, ESTEAM, AITJOBS, IHAVET, DESIRE, WELLBEING и YOUNG EUROPEANS, финансирани по програма Еразъм+.