fbpx
+359 882 877 526 / +359 878 845 468 ps_leonardo@mail.bg

На 19.01.2024 във Варна се проведе Регионална среща за Североизточна България на училища посланици на Европейския парлмент.

Нашите младши посланици взеха активно участие заявявайки гражданската си позиция, докато участваха в организираните творчески работилници, посветени на политиките на ЕС и съвременните предизвикателства пред Европа. 🇪🇺
На срещата учениците ни имаха възможност да разговарят и да зададат въпросите си към евродепутата Емил Радев. Бяха обсъдени актуални теми като присъединяване на страната ни в Шенгенското пространство, борбата с дезинформацията и фалшивите новини, влизане в Еврозоната, проблемите с емиграцията и предстоящите избори за Европейски парламент през юни 2024 година.
По време на творческите работилници младшите посланици работих над темите “За чиста Европа – Подготвени за цел 55”; Нашите кандидати за европейски избори; Правото на глас на гражданите на ЕС; Политики на ЕС за изкуствения интелект; Устойчиви зелени решения за енергоспестяване и Границите на толерантността – приобщаване и задължения на мигрантите.
Срещата завърши с представяне на резултатите на отборите.