fbpx
+359 882 877 526 / +359 878 845 468 ps_leonardo@mail.bg

5 дни ученици от 5 училища – две от Франция, едно от Ирландия, едно от Хърватска и ПЧСУ „Леонардо да Винчи“ споделяха съвместен Wellbeing.

Темата на срещата в Русе бе „Традициите, които ни обединяват“ и предразположи домакини и гости към много танци – по ирландски и български ритмични, по френски харизматични. Имаше и игри на открито в Младежкия парк. Водени от леонардовци партньорите по проекта посетиха Басарбовския манастир и усетиха магията на лазаруването в Ново село.

Пъстрата седмица на WELLBEING гостите продължи с „Вечерта на езиците“, която е традиционна в празничния календар на ПЧСУ „Леонардо да Винчи“.

Проектът “WASAP 1to3 – „Ascending Strength and Ambition on a Path to Wellbeing – 1to3“ или „Устойчиво създаване на път към благополучие в училищната среда“, финансиран по програма Еразъм+, е един от многото, по които училището работи през тази учебна година.

Целта е децата да бъдат научени да харесват себе си, да се чувстват удобно и интегрирани в училище, да умеят да уважават различията, независимо дали са физически, умствени или академични.

И накрая разходката с корабче по Дунава, не беше просто пътуване по Голямата река и неочакван поглед към града, а съвсем закономерен финал на поредната среща по един толкова жизнен проект.