fbpx
+359 882 877 526 / +359 878 845 468 ps_leonardo@mail.bg
Свят на вълнуващи възможности е „Европейската седмица на младежта 2024г.“!
Учениците ни се включиха активно в редица събитя – наблюдаваха семинари и организираха собствени инициативи в периода от 12 до 19 април:
На 18 април се проведе първото ключово събитие, а именно дискусия на тема “Youth voices and bridges of democracy “. Наши любезни домакини бяха Scoala Gimnaziala Nr.7 в Гюргево, Румъния, а специални гости учители и ученици от Kaunas Veršvai Gymnasium от Каунас, Литва.
🤝Темата бяха диалози, които свързват културните и икономически особености на участващите държави и най-вече общността, в която всички живеем. Основен фокус беше поставен върху предстоящите избори на ЕП през юни месец. Темата беше водена по блестящ начин пред аудиторията от Рая Йорданова от 10 клас и Андрей Димитров от 11 клас.
🌿 Във втората част на събитието беше организирана творческа работилница с мисъл за едно по-зелено бъдеще. В нея учениците от България, Румъния и Литва имаха възможност да изготвят торбички за спомен от рециклирани материали и да се опознаят помежду си.
🎭 В края на деня се насладихме на многообразието на Европа чрез песни на различни европейски езици и вълнуващо театрално представление от домакините ни.
#AmbassadorSchools