fbpx
+359 882 877 526 / +359 878 845 468 ps_leonardo@mail.bg

Настоящата седмица в Лятна Академия „Леонардо да Винчи“ премина под сенчестото присъствие на темата: „Растенията около нас“.

Тя се оказа най-горещата от началото на годината, не само защото Лятото дойде, но и защото детските емоции се нажежиха до червено, като червеното на Червената боровинка, Червената детелина и Червената шапчица!

Летните академици правиха хербарии, садиха билки, минаха под Еньовския венец, приготвиха си сладки „растителни“ сандвичи и не най-накрая, се състезаваха на закрито /заради горещината/ в петъчния славен панаир!

Много важен за подрастващите бе разговорът за това, на кого децата биха могли да бъдат полезни с приготвеното от тях. Тези, които не се досетиха сами научиха, че билковият чай и вкусните сандвичи могат да бъдат споделени с бедните и бездомни хора, могат да бъдат предоставени в социалните трапезарии или на тези, които работят на открито в зимни условия.

Така неусетно забавата се оказа ползотворно занятие по социално предприемачество, на което малки и по-големи се учат и по проект DESIRE, финансиран по програма Еразъм+.

Изобщо, през тази седмица децата научиха, че мента, здравец и равнец са подходящи НЕ САМО за венец!