+359 882 877 526 / +359 878 845 468 ps_leonardo@mail.bg

Проект Speech Pathology Tools

Проектът „Speech Pathology Tools“ има за цел да създаде онлайн инструмент за речева и езикова   патология за учители в детски градини и начални училища с множество звукови проверки и ще бъде различен за всеки език.

Инструментът за речева и езикова терапия онлайн ще бъде проектиран от консорциума на проекта с различни тестове със забавни дейности за деца като игри, флаш-карти и работни листове, за да се направи преценка както за говорни нарушения, така и за езикови  нарушения.

Учителите (в детските градини и началните училища) ще използват тестовете, за да напишат това, което чува детето и ще има крайна оценка.

Резултатът ще се изчислява според добре познатите и приети научни/педагогически тестове за речевата и езиковата патология.

Ако оценката не е достатъчна, за да премине детето тестовете, учителите ще информират психолога или логопеда на училището, за да разговарят с родителите за уроци и допълнителни дейности.

Този инструмент ще бъде достъпен в интернет и може да се изтегля безплатно от Google Play и App Store, така че учителите от детската градина и началното училище, родителите на децата и техните близки ще имат лесен достъп до тях и ще могат да ги използват.

Ресурсите ще обслужват множество цели за разработване и поддържане на езикови умения (граматика, синтаксис, речник, фонология и разказ) на ученици от различни възрасти (от 4 до 10 години).

 

Дядо Коледа пристигна в ЧДГ “Леонардо да Винчи“

Днес, една от поредните спирки на Дядо Коледа бе в Регионална библиотека „Любен Каравелов”-Русе, където го очакваха децата от ЧДГ „Леонардо да Винчи”. Празничната програма бе изпълнена със стихове и песни, вдъхновени от коледния дух. Но най-прекрасният момент настъпи...
виж повече

На Игнажден в УМБАЛ „Канев“

  Днес  ученици от  ПЧСУ „Леонардо да Винчи”с ръководители г-жа Соня Арнаудова и г-жа Красимира Костадинова посетиха отделението по неонатология на Русенската болница.  Децата видяха пулсовия апарат за наблюдение нивото на кислород в кръвта на новородените, за...
виж повече

Приятели на птиците

Учениците от 5-и клас закачиха в двора на училището хранилките за птици, които изработиха под вещото ръководство на г-жа Красимира Костадинова. Децата бяха разделени в екипи, като всеки от тях направи уникална хранилка от пластмасова бутилка, купичка, държачи и...
виж повече

Нов проект по Еразъм+ започва ЧДГ „Леонардо да Винчи“

Вчера в ЧДГ „Леонардо да Винчи“ се проведе първа работна среща по 30-месечния проект „Приказки от съкровищницата на старата костенурка“. Той е насочен към деца от 3 до 10-годишна възраст, като българската страна е координатор, а партньорите са от Румъния, Гърция,...
виж повече